©2015 Guido Bindels
Reacties van lezers van Aphrodite van Santorini
Reacties AphroditeReacties van de lezers, heeft u het boek De Aphrodite van Santorini gelezen en wilt u hier een reactie plaatsen, stuur dan een e-mail naar Guido Bindels. Hedy Kooymans“Ik kreeg dit boek voor mijn 51ste verjaardag, gesigneerd met hartverwarmende en hele persoonlijke mooie bijzondere woorden, die mijn hart raakten en die daar voor altijd bewaard en gekoesterd blijven. Dit boek wilde ik in alle rust lezen op vakantie, maar begon er onderweg naar mijn vakantiebestemming al aan... ruim voor aankomst had ik het boek echter al uit. Vanaf de eerste letter, het eerste woord kon ik het niet meer weg leggen, net als Zielensprong.... zat ik er al direct helemaal in en liet me met lijf en leden meevoeren in dit verhaal, de levensechte dromen, de passie, het verdriet, de hoop, de 2 hoofdpersonen die elkaar voelen, ademen en uiteindelijk vinden, herkennen, steunen & liefhebben.Opmerkelijk aanwezig was de intens voelbare opbouwende spanning, richting de ontrafeling van de misdaden gepleegd door die vreselijke Lambros. Intrigrerend & meeslepend, alles in de Aphrodite van Santorini voelde ik niet alleen met een intens diep buikgevoel, maar "proefde" bovendien dit gevoel, alsook de geuren en kleuren, de passie, hitte en bijzondere sfeer op het tipje van mijn tong!!!! Alsof ik zelf als een van de hoofdpersonen dit verhaal leef en beleef...” Andrea van Wijngaarden“Spritueel realisme van het heden naar het verleden en v.v. Alweer zo’n prachtig boek van Guido Bindels. Pakkend en inspirerend. De wanhopige zoektocht van een moeder naar haar kind, maar ook de zoektocht naar een nieuw leven. Haar leven wordt opnieuwd beademd door de andere hoofdpersoon. De ongelofelijke spanning die in het boek wordt opgebouwd door het mysterie van de misdaden, begaan door de maniak Lambros, geven het boek een extra dimensie. Een verhaal over leven en liefde dat nergens melig wordt.”
Mia Huges “Geweldig boek. Las het in een keer uit. Ik vind het vol passie en beeldend geschreven. Ook de dromen zijn zo echt en meevoelend. Ik zat er helemaal in. Hoe de twee zielen elkaar vinden en elkaar kunnen ondersteunen en helpen, heel mooi! Het boek zit vol sfeer die spanning oproept.”Eva Ly“Een echte aanrader! Je leest dit boek in één adem uit, de schrijfstijl voert je mee, net als het verhaal....en dan is het uit... jammer...” Ilona Nanninga “Zielensprong was al prachtig! En nu De Aphrodite van Santorini: een geweldig boek, spiritueel, erotisch, prachtige Griekse mythologie,vol gevoelens en liefde. Twee zielsverwanten die elkaar tegen komen, het aparte gevoel, liefde, verdriet, een verleden en een toekomst. Personages van gestoord tot iemand met ambities. Herkenbare gevoelens in een prachtig boek, dat je meesleept in de gedachtes van de personages. Een boek dat je niet meer neer kan/wilt leggen. Een aanrader !!!!!! Ik wacht alweer op je volgende boek.” Froona Veldhuis “In de Aphrodite van Santorini vervolgt Guido Bindels na Zielensprong het thema van de tweelingzielen. Het is opnieuw aangrijpend, meeslepend en indrukwekkend. Als door onbekende krachten worden de hoofdpersonen Alexander en Leonne naar Santorini geleid, waar verleden en heden in elkaar over vloeien. Daar vinden ze elkaar terug in een scenario dat naar een onverwachte, duizelingwekkende en tevens spectaculaire, maar steeds ontroerende climax leidt. Uiterst verrassend is de rol die de wereldberoemde venus van Milo speelt in het verhaal! Het is een boek wat je in een adem uitleest en opnieuw tot nadenken stemt over je eigen zielepijn. Ligt ook daar de oorzaak van in het verre, verre verleden...?”vinden voor een vervolg op De Aphrodite.” Koos van der Velden “Bij het lezen van De Aphrodite van Santorini voelde ik me al snel in het verhaal gezogen en kon ik het boek niet meer neerleggen. Ik voelde mee met de hoofdrolspelers, hun gevoelens en hun aantrekking tot elkaar. Het verleden, heden en de toekomst kwam op Santoini bij beiden tegelijk samen waardoor ze hun leven eindelijk op de rails kregen. Een prachtig boek. Boeiend, leerrijk, herkenbaar en een heel liefdevol einde, wat me een heerlijke zucht ontlokte en ontroerde. Dankje Guido Bindels voor het schrijven van dit boek. En moge er nog meer volgen, want je weet telkens weer een herkenning erin te verwerken, die tot nadenken stemt.” A. Scholten “Drie jaar na Zielensprong is het Bindels opnieuw gelukt een bijzonder boeiend boek te schrijven. De sterke, krachtige vrouw, de liefde en de droom blijven ook in zijn tweede boek thema's. De tweelingzielen Alexander en Leonne, beiden met hun eigen verleden, nemen je mee in een spannnende zoektocht naar hun eigen oorsprong. De verknipte Labros vormt de sleutel tot beide zielen. Is Zielensprong letterlijk een Sprong van Zielen, met De Aphrodite van Santorine heeft Guido Bindels een roman geschreven, waarmee hij zeker niet onder doet voor menig schrijver van naam. Lezen dus!!!”
Carla Remery “Ik heb genoten van het boek. Het is alsof er een film aan je voorbij trekt. Het heeft mij ook heel nieuwsgierig gemaakt naar dat prachtige eiland Santorini. Het verhaal ontrolde zich weer heerlijk, je bleef erin lezen en ik vond het jammer dat ik het zo snel uit had.” Carin Driessen “PRACHTIG, anders dan Zielensprong, maar zeer zeker niet minder. Het heeft mij van begin tot einde weten te boeien, het leest heel gemakkelijk, en het was moeilijk om te stoppen als je even andere dingen moest doen. De Aprodite van Santorini, heel verrassend, heel gevoelig, heel gedurfd geschreven, zo vol waarheid, zo vol pijn, zo vol liefde. Vaak heel herkenbaar om tussen de regels door pijn en verdriet, angst en onzekerheid te lezen, maar ook te voelen. Na de schokkende ontdekking en de ramp die zich heeft voltrokken een ontzettend mooi, warm en liefdevol einde.” Angie van der Meer “Net als 'Zielensprong' weer een schitterend geschreven boek dat heel goed weergeeft dat hoe negatief de dingen soms ook lijken, er altijd iets beters voor in de plaats komt en niets voor niets is in het leven. Een mooi einde ook, dat het leed verzacht van de gruwelijke ontdekking die wordt gedaan. Ik hoop dat de schrijver nog veel inspiratie mag vinden voor een vervolg op De Aphrodite.”
Home Brigitte in beeld Over Guido Boeken Fotoalbum de Pers Contact en links WeBlog Guido